We vieren de Dag van het Dagboek 2015 met…

…een nieuwe publicatie!

Er wordt in het dagboekarchief momenteel onderzoek gedaan aan puberdagboeken — daar hebben we er aardig wat van in de collectie. Omdat er dus toch al puberdagboeken op tafel kwamen, bedachten we dat het een goed idee zou zijn om ze te bloemlezen op geschikte fragmenten voor een kleine publicatie. Maar het liep anders. We kwamen een dagboekje tegen van een meisje van 13 dat zó leuk was dat we het liever in z’n geheel wilden publiceren. Mag dat zomaar? Nee. Fragmenten of citaten, geanonimiseerd, dat is niet zo’n probleem. Maar wanneer je een gehele tekst wilt publiceren heb je te maken met auteursrecht (copyright). Het dagboekje is een vakantieverslag uit 1920. We konden achterhalen dat de schrijfster in 1997 is overleden. Het auteursrecht berust bij haar erfgenamen. Die hebben we weten op te sporen. En gelukkig: we hebben toestemming voor publicatie gekregen! We zijn blij en trots dat we vandaag, op de Dag van het Dagboek 2015, nr. 2 in de reeks Publicaties van het Nederlands Dagboekarchief kunnen presenteren:

Kort Verhaal van de groote Vacantie, door Tuuk de Bie. In het boekje zelf wordt zij nader aan u voorgesteld.
Boekje NDA 2-2015-omslag

Het boekje is leverbaar vanaf volgende week.
Update: De eerste druk van dit boekje was snel uitverkocht, maar in aug. 2017 is er een tweede druk verschenen. Prijs: 6 euro incl. verzending binnen Nederland.
Wilt u dit boekje of een van onze andere publicaties bestellen? Mail uw bestelling met uw naam+adres naar info@dagboekarchief.nl en maak het verschuldigde bedrag over op NL65 TRIO 0212 1641 55 t.n.v. Nederlands Dagboekarchief, Amsterdam. Na ontvangst van uw betaling sturen we de bestelde exemplaren toe.

Bewaren

COLLECTIE NEDERLANDS DAGBOEKARCHIEF

RECENTE BERICHTEN

STEUN HET NDA

Word vriend(in) van het NDA!
Meld u aan als vriend(in)