Promotie Monica Soeting met biografie van Cissy van Marxveldt

Soeting Cissy van Marxveldt biografie - proefschrift

Het proefschrift

Maandag 23 januari verdedigt Monica Soeting, een van de initiatiefneemsters van het Nederlands Dagboekarchief, haar proefschrift over Cissy van Marxveldt. Voor de biografie die Soeting over Nederlands bekendste schrijfster van meisjesboeken schreef, gebruikte ze onder meer de vele brieven en dagboeken die Van Marxveldt heeft nagelaten. Geïnteresseerden kunnen de promotie bijwonen. De plechtigheid begint op maandag 23 januari om 12.45 u. precies, in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

[spacer height=”20″]

De publieksuitgave van de biografie van Cissy van Marxveldt wordt uitgegeven door Uitgeverij Atlas Contact en is direct na de promotie beschikbaar bij de boekhandel.

Toen Cissy van Marxveldt achttien was, ging ze voor een tijd naar Engeland. Daar hield ze een dagboek bij. Monica Soeting heeft dit dagboek getranscribeerd en van een inleiding voorzien. Het boekje met de titel Lief dagboek, beste kameraad. Cissy van Marxveldt in Engeland verschijnt eveneens eind januari en is te bestellen bij Uitgeverij Schaep14 en via de webwinkel van boekenroute.nl.

Monica Soeting - Cissy van Marxveldt biografie - omslag handelsuitgave

De publieksuitgave

Bezorgd door Monica Soeting: Dagboekje van Cissy van Marxveldt

Het dagboekje

COLLECTIE NEDERLANDS DAGBOEKARCHIEF

RECENTE BERICHTEN

STEUN HET NDA

Word vriend(in) van het NDA!
Meld u aan als vriend(in)