Verschijnt ca. 3x p.j.

Nieuwsupdate december 2020

Foto: A. Mouthaan

Het laatste bericht  is alweer een lange tijd geleden. In de tussentijd is er heel wat gebeurd. Er zijn meerdere fijne nieuwe vrijwillige collega’s en dagboeklezers het archief komen versterken, wij zijn heel dankbaar voor al hun hulp en inzet. Ook is het archief weer flink in omvang toegenomen, iets waar we heel erg trots op zijn. We willen dan ook iedereen die zijn of haar collectie aan ons heeft toevertrouwt hiervoor bedanken. Wie had ooit gedacht dat het archief uit zou groeien tot waar het nu is? Het toenemende aantal collecties heeft er ook voor gezorgd dat we ons aan de groei van het archief hebben moeten aanpassen, dit heeft wat tijd gekost en vandaar dat het lastig was om updates te geven maar we streven er naar jullie met regelmaat weer op de hoogte te brengen. Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel zullen weten, is het dagboekarchief onderdeel van het Meertens Intituut (KNAW) in Amsterdam. Het instituut is vanwege de coronasituatie op dit moment gesloten. Alle medewerkers werken vanuit huis. Voor ieder die interesse heeft en eventueel zijn of haar collectie zou willen aanbieden, is het evengoed mogelijk om contact op te nemen. Dit kan via het algemene emailadres.: info@dagboekarchief.nl

Vanwege de drukte en de corona situatie is het helaas niet mogelijk om collecties in ontvangt te nemen. Hebben jullie een collectie, dan verzoeken wij jullie ons hierover te mailen. Wij kunnen dan kijken of de collectie in ons archief past. Is dit zo, dan is ons verzoek om de collectie nog even thuis te houden totdat wij die weer in ontvangst kunnen nemen bij het Meertens Instituut. Onze excuses voor het ongemak.

De komende tijden willen we op Facebook en op de website van het Nederlands Dagboekarchief blogs en nieuwsberichten plaatsen over het dagboekarchief zelf, bijvoorbeeld over hoe en waar worden de collecties bewaard en ook willen we jullie graag regelmatig op de hoogte houden van collecties die bij ons binnenkomen uiteraard alleen na goedkeuring van de auteur. We hopen dat het goed gaat met iedereen en wensen jullie allemaal alle liefde en gezondheid en een goede kersttijd toe namens het gehele team van het Nederlands Dagboekarchief.

Tekst geschreven door: Kim (vrijwilliger bij het Meertens Instituut / Nederlands Dagboekarchief)

STEUN HET NDA

Word vriend(in) van het NDA! Uw steun is zeer welkom.
Meld u aan als vriend(in)