“Europa leeft bij ons!”

Onlangs was een aantal leden van EDAC (European Diary Archives & Collections) op bezoek bij het Deutsches Tagebucharchiv (DTA) in Emmendingen. Monika Soeting en Mirjam Nieboer van het Nederlands Dagboekarchief (NDA), Douwe Zeldenrust van het Meertens Instituut in Amsterdam en Li Gerhalter van de Sammlung Frauennachlässe aan het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit Wenen spraken op een informele bijeenkomst met het management team van het Duitse dagboekarchief over ‘best practices’ voor het archiveren en verwerken van egodocumenten.
“De tijd vloog om tijdens onze diepgaande discussies over het opzetten van een database, inzamelingscriteria, archiveringsmethoden en toekomstplannen. We hebben nu al zin in onze volgende bijeenkomst, in het voorjaar van 2017. Europa leeft voor ons!” zo besloot voorzitter Marlene Kayen namens het Duitse dagboekarchief de inspirerende bijeenkomst.

december-2016-dta-emmendingen-jpg

Tijdens een rondleiding door museum en archief van het DTA toont plaatsvervangend Friedrich Kupsch (rechts) enkele bijzondere dagboeken uit de collectie aan Monica Soeting (links) en Li Gerhalter (midden).


Het Nederlands Dagboekarchief dankt het Duitse archief zeer hartelijk voor de betoonde gastvrijheid. We hebben veel nieuwe ideeën voor ons archief opgedaan en zijn vooral ook onder de indruk van het museum. Iets als een museum is voor ons helaas nog toekomstmuziek.
(Met dank aan de nieuwsbrief van het DTA)

COLLECTIE NEDERLANDS DAGBOEKARCHIEF

RECENTE BERICHTEN

STEUN HET NDA

Word vriend(in) van het NDA!
Meld u aan als vriend(in)