Dag van het Dagboek 2017 – terugblik, foto’s, verslag

Ruim een week geleden organiseerde het dagboekarchief weer een evenement op de Dag van het Dagboek, 12 juni. Deze keer waren we met ca. 50 personen te gast in de mooie, gezellige boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg in Amstelveen. In deze boekhandel, in de Tweede Wereldoorlog gevestigd aan de Zuider Amstellaan in Amsterdam, kochten de heer en mevrouw Frank in juni 1942 een dagboek als verjaardagscadeau voor hun dochter Anne. Zoals bekend vulde Anne Frank dit eerste dagboek en daarna meerdere dagboekschriften met verhalen en overpeinzingen die vervolgens de hele wereld over zijn gegaan.
Ons programma van 12 juni jl bestond o.a. uit de presentatie van onze nieuwe publicatie, met fragmenten over verliefdheid uit dagboeken in onze collectie. Uit dit boekje is ook prachtig voorgelezen door drie leden van de lezersgroep die het archief helpt bij het ontsluiten van onze documenten: Maarten Reinboud, Veronica Stutvoet en Alja Spaan. Daarna interviewde Monica Soeting de schrijfster/journaliste Marjo van Soest, die aan een biografie werkt van de schrijfster Emmy van Lokhorst en daarbij veel gebruik maakt van Van Lokhorsts dagboeken. Er was leuke interactie met het publiek, de sfeer was prima en we kijken terug op een boeiende middag. Tot besluit dronken we nog een gezellig glas met elkaar.
Hieronder twee foto’s van de middag. Meer foto’s kunt u hier bekijken.

Dag van het Dagboek 2017

Er is al veel publiek om 15.45 uur.

Dag van het Dagboek 2017

Moderator Nina Wijsbek opende de bijeenkomst om 16.00 uur.

Historicus Timo van Barneveld, die de middag bijwoonde, heeft op zijn blog een leuk en uitgebreid verslag van de viering van het Dag van het Dagboek 2017 gepubliceerd: Ik was erbij! Vooral even lezen!

COLLECTIE NEDERLANDS DAGBOEKARCHIEF

RECENTE BERICHTEN

STEUN HET NDA

Word vriend(in) van het NDA!
Meld u aan als vriend(in)