Verschijnt ca. 3x p.j.

FOTO's

Vrijwilligers

Verwerving, administratie en ontsluiting van onze collectie  brengen allerlei werk met zich mee. De dagelijkse staf van het NDA is onbezoldigd*. Daarnaast willen we speciaal de lezersgroep noemen, die de inhoud van de dagboeken toegankelijk maakt door de teksten zorgvuldig te indexeren aan de hand van rubrieken/trefwoorden. De gegevens die daaruit komen worden in een database (nog in ontwikkeling) geplaatst. Met de database kunnen we gericht zoeken in de collectie. 

Hebt u belangstelling om regelmatig als vrijwilliger met ons mee te werken? Stuur dan een mail met (kort) uw motivatie en contactgegevens naar info@dagboekarchief.nl. Wij nemen dan contact met u op.

*Uitzondering: in 2016 heeft medewerkster Nina Wijsbek een (tijdelijke) part-time aanstelling gehad, die mogelijk is gemaakt door ‘Data van Dagboeken’, een project van het Meertens Instituut en DANS – Data Archiving and Networked Services – allebei zijn een instituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW).

←HOME

STEUN HET NDA

Word vriend(in) van het NDA! Uw steun is zeer welkom.
Meld u aan als vriend(in)