Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is nog net januari en allereerst willen we iedereen een heel gelukkig nieuwjaar toewensen!

Omdat we heel hard bezig zijn geweest met het verwerken van achterstanden, opgelopen in de Covid periode, is het vanuit onze kant even stil geweest. Vele nieuwe collecties hebben inmiddels een plek gekregen, oude collecties zijn bijna allemaal ingeschreven in de vernieuwde inventarislijst en we zijn druk bezig geweest met het hervormen van de database.

Daarnaast was het leesproject met behulp van de UvA studenten een groot success en zijn we uiteraard weer erg blij met alle inzet van de lezers op de leesdagen. Hierdoor is weer een stap gemaakt naar toegankelijkheid van de collectie.

We zijn aardig op weg. Dit jaar zullen we de laatste achterstanden verwerken, nieuwe aanwinsten inschrijven, blogs schrijven en het kan zomaar zijn dat er nog nieuwe ideeën tot uitvoer komen.

Voor nu willen jullie bedanken voor al het vertrouwen in ons van de afgelopen jaren. We vinden het keer op keer bijzonder alle mooie collecties te mogen toevoegen aan het archief. Schroom niet, mocht je een collectie bij ons willen onderbrengen, om contact op te nemen via info@dagboekarchief.nl

Op de foto een klein dagboekje uit 1982, een aanvulling op een al eerder ingeschreven collectie.
Foto en tekst: Meertens Instituut Amsterdam en het Nederlands Dagboekarchief Amsterdam

 

COLLECTIE NEDERLANDS DAGBOEKARCHIEF

RECENTE BERICHTEN

STEUN HET NDA

Word vriend(in) van het NDA!
Meld u aan als vriend(in)