Dromendagboek

Heb jij, beste lezer of volger, een dromendagboek? Een dagboek dat je misschien wel naast je oude, geliefde teddybeer naast je bed hebt liggen? Het zijn geen grote aantallen maar het dagboekarchief beschikt over enkele dromendagboeken van verschillende dagboekauteurs. Soms kan het fijn en verhelderend voor jezelf zijn om een dergelijk dagboek bij te houden. Bijvoorbeeld als je meer inzicht wilt krijgen in je dromen. Maar ook om alle gekke, humoristische, geheimzinnige of voorspellende nachtelijke hersenspinsels vast te houden om later nog eens terug te lezen. Er wordt ook onderzoek gedaan naar dromen, dus ook voor onderzoekers zijn deze dagboeken interessant.

Voor het bijhouden van een dagboek, in welke vorm dan ook, zijn geen regels. Het moet goed voelen voor jezelf. Er zijn vele soorten dagboeken geschreven: in een keurig of juist onleesbaar handschrift, geschreven in spiegelbeeld of in geheimtaal, getypt, voorzien van tekeningen, schetsen en foto’s of volgeplakt met artikelen, tips en quotes uit kranten en tijschriften. Vandaag kwam ik bij het doorbladeren van een dromendagboek de volgende toegevoegde tekst tegen. Zomaar even een voorbeeld van wat zich in een dagboek kan bevinden. De wijze beer kijkt graag toe of alles naar behoren gaat in het Dagboekarchief, als een soort geluksmascotte.

Heb je ook een of meer dromendagboeken of een andere dagboeken en zou je die graag bij het Dagboekarchief willen onderbrengen? Neem dan contact met ons op via info@dagboekarchief.nl
De medewerkers kijken graag of de collectie geschikt is voor het archief.

Tekst en foto: Meertens Instituut / Nederlands Dagboekarchief

COLLECTIE NEDERLANDS DAGBOEKARCHIEF

RECENTE BERICHTEN

STEUN HET NDA

Word vriend(in) van het NDA!
Meld u aan als vriend(in)