Verschijnt ca. 3x p.j.

FOTO's

Nederlands Dagboekarchief aanwezig op Historicidagen

historicidagenVrijdag 25 en zaterdag 26 augustus staat het centrum van Utrecht in het teken van de Historicidagen, een tweejaarlijks terugkerend evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis. Initiatiefnemer is het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap in samenwerking met de Universiteit van Utrecht.

Het Nederlands Dagboekarchief is met een stand aanwezig op de congresmarkt in het Pandhof, aan de voet van de Dom.

De Historicidagen verbinden allen die beroepsmatig met het verleden bezig zijn: docenten, studenten, medewerkers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen, zelfstandig ondernemers, onderzoekers en andere (kunst)historische professionals. Er zijn tal van lezingen, workshops en meetings. Kijk voor meer informatie over het programma op https://historicidagen.sites.uu.nl/historicidagen/.

Bezoekers van onze stand ontvangen bij het noemen van het wachtwoord ‘Historisch Dagboek’ een kleine verrassing (zolang de voorraad strekt).

Bewaren

Bewaren

Bewaren-o-o-o-


Het NDA is continu op zoek naar dagboeken, reisdagboeken, briefwisselingen en memoires uit het Nederlandse taalgebied. Dankzij het Nederlands Dagboekarchief gaan deze kostbare documenten niet verloren, maar krijgen zij via onderzoek en publicaties een tweede leven. Hebt u een document voor onze collectie - van uzelf of bv. uit een nalatenschap? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

AGENDA

Inleverdag
Het NDA is continu op zoek naar dagboeken, reisdagboeken, briefwisselingen en memoires uit het Nederlandse taalgebied. Hebt u documenten voor onze collectie - van uzelf of bv. uit een nalatenschap? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@dagboekarchief.nl. U krijgt zsm antwoord via email.
Informatie over onze werkwijze.

STEUN HET NDA

Word vriend(in) van het NDA! Uw steun is zeer welkom.
Meld u aan als vriend(in)