Verschijnt ca. 3x p.j.

FOTO's

Vrijwilligers

Verwerving, administratie en ontsluiting van onze collectie  brengen allerlei werk met zich mee. De dagelijkse staf van het NDA is onbezoldigd*. Daarnaast willen we speciaal de lezersgroep noemen, die de inhoud van de dagboeken toegankelijk maakt door de teksten zorgvuldig te indexeren aan de hand van rubrieken/trefwoorden. De gegevens die daaruit komen worden in een database (nog in ontwikkeling) geplaatst. Met de database kunnen we gericht zoeken in de collectie. 

Hebt u belangstelling om regelmatig als vrijwilliger met ons mee te werken? Stuur dan een mail met (kort) uw motivatie en contactgegevens naar info@dagboekarchief.nl. Wij nemen dan contact met u op.

*Momenteel met een uitzondering: in 2016 heeft medewerkster Nina Wijsbek een (tijdelijke) part-time aanstelling, die mogelijk is gemaakt door ‘Data van Dagboeken’, een project van het Meertens Instituut en DANS – Data Archiving and Networked Services – allebei zijn een instituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW).

←HOME-o-o-o-


Het NDA is continu op zoek naar dagboeken, reisdagboeken, briefwisselingen en memoires uit het Nederlandse taalgebied. Dankzij het Nederlands Dagboekarchief gaan deze kostbare documenten niet verloren, maar krijgen zij via onderzoek en publicaties een tweede leven. Hebt u een document voor onze collectie - van uzelf of bv. uit een nalatenschap? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

AGENDA

Inleverdag
Het NDA is continu op zoek naar dagboeken, reisdagboeken, briefwisselingen en memoires uit het Nederlandse taalgebied. Hebt u documenten voor onze collectie - van uzelf of bv. uit een nalatenschap? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@dagboekarchief.nl. U krijgt zsm antwoord via email.
Informatie over onze werkwijze.

STEUN HET NDA

Word vriend(in) van het NDA! Uw steun is zeer welkom.
Meld u aan als vriend(in)