Verschijnt ca. 3x p.j.

FOTO's

Dagboek uit o.a. een “Moederhuis”, 1937-’38

omslag Dit boek met zijn mooie patroon op het omslag is een stagedagboek uit 1937-’38 van mej. B. uit Gouda die een opleiding volgde van de Vereeniging voor Kinderverzorging en -Opvoeding.  Tijdens haar praktijkjaar werkte ze bij o.a. het Moederhuis van het Leger des Heils en het Ned. Herv. Weeshuis, beide in Rotterdam.

Zo’n dagboek werd speciaal t.b.v. het stageverslag uitgereikt, zo lezen we in een los inliggende brief.

moederhuis 1Wat een mooi handschrift had mej. B.! Ze heeft haar werkzaamheden en de kinderen die ze verzorgde levendig beschreven. Soms gaat ze ook in op de moeders en hun achtergrond. Haar verslag is aangevuld met een aantal kiekjes.

Haar stagedagboek is een prachtige aanwinst voor het Dagboekarchief en kan een interessante en nuttige bron zijn voor onderzoek van de geschiedenis van de vrouwen- en kinderopvang in Nederland.

moederhuis-o-o-o-


Het NDA is continu op zoek naar dagboeken, reisdagboeken, briefwisselingen en memoires uit het Nederlandse taalgebied. Dankzij het Nederlands Dagboekarchief gaan deze kostbare documenten niet verloren, maar krijgen zij via onderzoek en publicaties een tweede leven. Hebt u een document voor onze collectie - van uzelf of bv. uit een nalatenschap? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

AGENDA

Dag van het Dagboek
Ook dit jaar organiseren we weer een evenement tgv de internationale Dag van het Dagboek, en wel op 29 juni a.s. Hou onze website of nieuwsbrief in de gaten voor nadere info over het programma.

Inleverdag
Het NDA is continu op zoek naar dagboeken, reisdagboeken, briefwisselingen en memoires uit het Nederlandse taalgebied. Hebt u documenten voor onze collectie - van uzelf of bv. uit een nalatenschap? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@dagboekarchief.nl. U krijgt zsm antwoord via email.
Informatie over onze werkwijze.

STEUN HET NDA

Word vriend(in) van het NDA! Uw steun is zeer welkom.
Meld u aan als vriend(in)